KATIE WEBSTER


    Avui en el nostre espai  IT'S  A BOOGIE WOOGIE TIME in Sentir el Blues, recordem a KATIE WEBSTER aquesta fenomenal intérpret de piano i cantant que ens va déixar un 8 de setembre de 1999 , recentment doncs es van cumplir 16 anys del seu adeu. Podeu veure diferents post`s sobre la cantant a la nostra página SENTIR EL BLUES 

                     

                                                                                                   
                                       

                                                                                                   
                                      

Katie Webster (Houston, Texas, 9 de gener de 1939 - League City, Texas, 8 de setembre, 1999) fou una pianista i cantant de blues estatunidenca.

Membre d'una família de la comunitat de color, cursà estudis de música influenciada pel seu pare, pastor de l'Església Baptista i gran difusor del gènere dels espirituals negres. El 1958 actuà com a pianista acompanyant al cantant de blues Asthon Savoy, en Louisiana, i ella mateixa fou pianista fixa en diverses sales de la companyia R&B assolint grans èxits com a instrumentista de peces cèlebres: Rainin'in my heart i Sea of Love.

Així mateix realitzà nombroses gires pels Estats Units, en el conjunt d'Ivory Joe Hunter, sent membre de la mítica banda de set músics coneguda com Bamboo Club. El 1964 fou incorporada al grup d'Otis Redding, amb el que actuà fins a la seva mort, d'aquest el 1967. En aquests anys, Webster ja enregistrà nombroses peces i realitzà incursions com a cantant.

Pels anys vuitanta viatjà per Europa i assoli grans èxits, tant en solitari, com en el grup Stars of Boggie Woogie, destacant especialment per la seva interpretació de les cançons Two-fisted mama i I'm bad. De fet, cobrí tota la gamma del blues i el jazz i arribà a incorporar-se a gèneres com el soul, el country i inclús el rock and roll.

El seu àlbum més important fou The swamp boogie queen, editat poc temps abans de sofrir una apoplexia

Comentarios

ENTRADES MES VISTES DARRERS 30 DIES