TODD RHODES


Todd Washington Rhodes (Hopkinsville, Kentucky, 31 d'agost de 1890 - Flint, Michigan, 4 de juny de 1963) fou un pianista, vibràfonista i arranjador estatunidenc.
Inicià els estudis de solfeig i piano a l'edat de quinze anys, en l'Escola de Música de Springfield (Ohio), i més tard completà la formació musical amb el curos d'harmonia i composició en el Conservatori d'Erie (Pennsilvània). Durant la dècada dels anys vint, formà part de l'orquestra McKinney's Cotton Pickers, amb els quals membres principals, el saxofonista Milton Senior i el bateria William Mackinney ja havia actuat amb el nom de Synco Trio. A partir de 1934 s'instal·là a Detroit, on, paral·lelament a les actuacions que realitzà amb grups locals, treballà en la indústria de l'automòbil.
Inspirat en el pianista i compositor James P. Johnson, arribà ser un gran intèrpret de Blues i Boogie-woogie, a més d'un sòlid acompanyant. A finals dels anys quaranta assoli gran popularitat a través dels enregistraments de diversos discs amb el seu propi grup musical i la participació de cantants com Wynonie Harris i LaVern Baker.

Dos Boogie-Woogies extraídos del album de TODD RHODES AND HIS ORCHESTRA " BLUES FOR THE RED BOY " . 

                                               



                                                 


More info about TODD RHODES : 
http://sentirelblues.blogspot.com.es/2011/12/todd-rhodes.html

Comentarios

ENTRADES MES VISTES DARRERS 30 DIES